Een toner voor blond haar; dit moet je weten!

Bezig met laden...
Een toner voor blond haar; dit moet je weten!

Leestijd: 3 minuten

Als je regelmatig je haar laat blonderen dan heb je de kapper vast wel eens horen praten over een toner voor in je haar. Maar wat is eigenlijk een haartoner en wat doet het voor blond haar? In dit blog vertel ik je waarom een toner een pré is na het blonderen van het haar! 

Een toner voor blond haar; dit moet je weten!

Wat is een haartoner?

Een toner, ook bekend onder de naam haartoner of haarspoeling, is een haarproduct met gekleurde pigmenten. Een toner wordt gebruikt om de toon van bepaalde kleuren of tinten te verbeteren of om ongewenste oranje- of geeltinten te neutraliseren na het blonderen of highlighten van het haar. 

Een toner wordt ingezet om het volgende te bereiken:

• De toon van de gewenste haarkleur verbeteren
• De toon van de ongewenste kleuren in het haar neutraliseren

Een toner voor blond haar; dit moet je weten!

De toon van de gewenste haarkleur verbeteren
Met een normale haarkleuring maak je het haar lichter of donkerder. Met een toner haal je eventuele ongewenste tinten uit het haar en voeg je karakter toe aan de kleur. Met een toner kan je bijvoorbeeld asblond haar, goud blond of een rosé blonde haarkleur creëren na het blonderen van het haar.

De toon van de ongewenste kleuren in het haar neutraliseren
Het kan voorkomen dat je na het blonderen een gele gloed in het haar hebt. In dat geval zal de kapper een paarse haartoner gebruiken. De paarse pigmenten in deze toner zorgen ervoor dat de gele tinten verdwijnen en er een mooi blonde haarkleur overblijft. 

Heb je last van een oranje gloed in het haar? Dan wordt er een toner gebruikt met blauwe pigmenten. Blauwe pigmenten neutraliseren de oranje haartinten. Meer over oranje tinten en de juiste kleurpigmenten lees je in het blog Zo haal je een oranje gloed uit je haar!

 

Toners voor blond haar

Een haartoner is een semipermanente kleuring, dit betekent dat een haartoner na ongeveer 10 tot 25 wasbeurten uit het haar verdwijnt. De kans is groot dat je na deze wasbeurten geen zin hebt om weer naar de kapper te gaan voor een nieuwe kleurspoeling. Gelukkig kan je ook thuis aan de slag met haarproducten met de juiste pigmenten om jouw gewenste haarkleur te behouden.

Gebruik een zilvershampoo

De meest bekende toner voor blond haar is de zilvershampoo. Elke blondine, natuurlijk of geverfd, raden wij een zilvershampoo aan. Licht haar is vatbaar voor verkleuring, veroorzaakt door invloeden van buitenaf (denk hierbij aan de zon, chloor, agressieve shampoos en het gebruiken van hittetools). En de paarse en blauwe pigmenten in zilvershampoos helpen de verkleuring voorkomen. 

Ik heb de favoriete zilvershampoos voor je op een rijtje gezet:

 

Fanola No Yellow Shampoo


NAK Platinum Blonde Anti-Yellow Shampoo


Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-violet

 

Wil je precies weten hoe je een zilvershampoo moet gebruiken en waar je op moet letten? Je leest het in het blog Hoe gebruik je een zilvershampoo? + Veel gestelde vragen

Ideaal voor tussendoor; de toner spray

Minder bekend, maar wel ideaal is de toner spray voor blond haar. Deze leave-in sprays verzorgen, beschermen en versterken het haar. Daarnaast bevatten de sprays ook paarse pigmenten om ongewenste oranje- en geeltinten uit het haar te verwijderen. En dan heb ik het over de Balmain Ash Toner Spray, Fudge Clean Blonde Violet Tri-Blo Spray en de Schwarzkopf Blond Me Cool Blondes Spray Conditioner. De laats genoemde bevat ook een UV-filter om het haar te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen. Multifunctioneel dus!

Toners met extra verzorgende eigenschappen

Tot slot nog een aantal toners voor blond haar met extra verzorgende eigenschappen. Het OP|Blonde Anti-Yellow Mask (CG vriendelijk) neutraliseert gele tinten in het haar en maakt het helder en glanzend. Ook het Balmain Illuminating Mask White Pearl haarmasker is speciaal ontwikkeld voor geblondeerd en gehighlight haar. Het masker is verrijkt met pure violet pigmenten en is ideaal tussen de kleurbeurten door.

Heb je last van pluis of mis je glans in het haar? Dan is de J Beverly Hills Blue Blonde Gloss Toning Treatment Oil een aanrader. Naast het neutraliseren en verhelderen van het haar zorgt de olie ook voor het verminderen van pluis in het haar.

Asblond, goud blond of een rosé blond haar onderhouden? Het kan!

Heb je geen last van oranje- of geeltinten maar wil je je asblonde, goudblonde of rosé blonde haren onderhouden? Dat kan heel eenvoudig met een kleurmasker. Zo heb je het Mr. Smith Honey Blond kleurmasker (vegan) die de haarkleur onderhoudt, verbetert en verlengt door een zacht gouden honingpigment aan te brengen. Het Moroccanoil Color Depositing Mask Rose-Gold geeft het haar tijdelijk een rosé blond kleur en het Jean Paul Mynè Blueberry Mask is ideaal voor het verwijderen van geeltinten en het creëren van poolijs blonde highlights op gekleurd of eentonig blond haar.

 

Mr. Smith Honey Blond kleurmasker   Moroccanoil Color Depositing Mask Rose-Gold   Jean Paul Mynè Blueberry Mask

 

Goed om te weten

Zoals we wel vaker aangeven; niet elk haarproduct werkt gegarandeerd net zo goed bij jou, als dat het bij een ander werkt. Ieder haar is anders en bij iedereen kan het effect dan ook anders zijn. Laat je dus niet gek maken als een product niet direct alle oranje- of geeltinten uit het haar haalt. Het kan zijn dat je een product meerdere keren moet gebruiken of langer moet laten inwerken voordat je resultaat ziet.

Liefs,

Channa van Haarpro.nl 

 

Opmerkingen
Laat een reactie achter
Je email adres wordt niet gepubliceerd
Marleen Nieuwveld
Bezig met laden...
Welke toner raden jullie aan als er toch een paar gele high lights achter blijven!? Ik heb de Fanola shampoo sws
Isabella van Haarpro.nl
Bezig met laden...
Hi Marleen, Helaas is het super moeilijk om je advies te geven als ik je haar niet kan zien. Helemaal als je al aangeeft dat je zilvershampoo gebruikt en dit niet werkt. Er is een kans dat je highlights nog te geel zijn voor het resultaat dat je wil. Het advies is daarom om dit door een kapper te laten doen. Groetjes, Isabella van Haarpro.nl